Gruppekurs om personlighet


Gruppekurs om personlighet 

(tidligere MBT psykoedukativ gruppeterapi)

 

Kursleder: professor Sigmund Karterud

 

Sted og tid: Bristol Hotell, Oslo – 3 april

 

Arrangør: Institutt for Mentalisering

 

Pris: 1990

 

Mentaliseringsbasert psykoedukativ gruppeterapi ble opprinnelig (2011) skapt som et element i MBT behandlingspakke for (spesielt borderline) personlighetsforstyrrelser. Det har etterhvert vist seg at denne tidsbegrensede gruppen har vært nyttig også for andre pasientgrupper og den benyttes nå på DPS’er og i institusjoner for et vidt spekter av pasienter. Det handler om en lukket gruppe som går over 10-12 ganger i følge en manual som gir anvisninger om terapeutisk stil, innhold, rollespill, øvelser og hjemmelekser. Utviklingen har gått i retning av å se på denne gruppen som et kurs av allmenn verdi og som også kan anvendes utenfor psykisk helsevern. I dag vil vi derfor kalle den «Gruppekurs om personlighet». 

Kurset fokuserer spesielt på personlighetsdimensjoner som temperament/primære emosjoner (eks. «hvorfor har vi følelser og hvilke har vi?»), tilknytningsmønstre og mentaliseringsevne (eks. «hva er mentaliseringssvikt») i et språk som vanlig folk forstår.  

På dette dagskurset gjennomgås manualen for gruppekurset og gjennom en rekke rollespill trenes det på 1) pedagogisk stil, 2) håndtering av gruppedynamikken, 3) håndtering av øvelser og hjemmelekser, 4) oppklaring av innholdsmessige problemer. 

 

Litteratur: 1) Karterud & Bateman: Manual for mentaliseringsbasert psykoedukativ gruppeterapi, Gyldendal, 2011, og 2) Karterud: Personlighet. Gyldendal, 2017. 

 


Betingelser for bestilling

Vi har bindende påmelding. Avbestillingsgebyret er 500 NOK hvis ikke annet er oppgitt. Avbestillingsfristen er inntil fire uker før kursstart, hvis ikke annet er oppgitt. Når det er mindre enn fire uker til kursstart kan man kun endre navn på deltaker dersom man finner en erstatter. Vi refunderer dessverre ikke ved sykdom. Vi har ikke grupperabatt


Beklager, påmeldingsfristen har gått ut eller arrangementet er fulltegnet.

.